Asociația Psihologilor Americani a organizat în San Francisco, în perioada 9-12 August, a 126-a întâlnire a Convenției Anuale. Pe lângă atelierele de lucru tematice și prezentarea rezultatelor recente ale cercetătorilor și practicienilor, temele principale ale evenimentului au vizat:

ü  Interviuri cu personalități marcante în psihologie, despre terapia de grup (Irvin D. yalom), despre influențele extinse ale medicului Aaron T. Beck și lingvistului Noam Choamsky în domeniul psihologiei și dezvoltarea limbajului, despre mindfulness (Jon Kabat-Zin), maleabilitatea memoriei (Elizabeth F. Loftus) sau despre teoria emoțiilor (Paul Ekman).

ü  Utilizarea substanțelor opioide în contexte din ce în ce mai diverse, inclusiv în mediile organizaționale pentru a controla durerea sau pentru a stimula performanța.

ü  Imigrația în contextul ostil social-politic generalizat și serviciile dedicate sprijinului imigranților.

ü  Prevenția, intervenția și opțiunile de post-intervenție pentru persoanele cu ideație suicidară și familiile sau aparținătorii acestora.

ü  Aplicații tehnologice cu inteligență artificială care pot fi folosite pentru schimbarea comportamentelor și pentru optimizarea intervențiilor psihologice individuale și comunitare.

ü  Tehnica mindfulness și aplicațiile extinse în domeniul psihologiei.

ü  Caracteristici ale dezvoltării profesiei de psiholog în raport cu diferențele de gen, rezultate ale cercetării și domenii conexe și alternative ale psihologiei.


 Mai multe detalii despre eveniment și despre prezentările psihologilor care marchează în prezent acest domeniu se regăsesc aici:

http://convention.apa.org/?_ga=2.28371700.93400184.1534144799-569780294.1534144799