Invitatul special din acest an este Prof. José M. Peiró (Universitatea Valencia si membru al Institutului de Cercetare in Psihologia Resurselor Umane, Dezvoltare Organizationala si Calitatea Vietii la Locul de Munca (IDOCAL)

Topic

Digitalization and the future of work: Implications for the future of W&O Psychology


Rezumat

„Cateva mega-trenduri precum globalizarea, schimbarile tehnologice si digitalizarea, schimbarile demografice si migratia populatiilor, precum si schimbarile in relatiile geopolitice au un impact major asupra muncii si organizatiilor. Mai specific, digitalizarea produce o serie de schimbari in munca, structura muncii, conditiile de munca, tipurile de locuri de munca (gig economy) si relatiile industriale. Este important, in acest context, sa analizam nu numai efectele destructurarii locurilor de munca si crearea altora, dar si transformarea acestora si implicatiile pentru angajati in termeni de calificare si competente cerute. Aceste schimbari nu sunt legate doar de mecanizare si automatizare dar si de transformarile profunde ale profesiilor, ca urmare a dezvoltarii Inteligentei Artificiale si a invatarii automate. In prezentarea mea, voi analiza principalele transformari digitale si implicatiile acestora pentru sarcinile de la locul de munca, pentru locul de munca, pentru calificarile si competentele dobandite. O atentie deosebita va fi acordata transformarilor locurilor de munca profesionale si schimbarilor produse in conditiile locului de munca, precum si in relatiile angajat – angajator. in final, voi analiza schimbarile care apar in psihologia muncii, organizationala si a personalului. Vor fi identificate provocarile si oportunitatile pentru profesia noastra si totodata implicatiile pentru educatie si dezvoltarea profesionala a psihologului din domeniul psihologiei muncii si organizationala.”

Descriere invitat

Prof. José M. Peiró este Profesor de Psihologie a Muncii si Organizationala la Universitatea Valencia si membru al Institutului de Cercetare in Psihologia Resurselor Umane, Dezvoltare Organizationala si Calitatea Vietii la Locul de Munca (IDOCAL). Cercetările sale vizează mai ales stresul ocupațional și starea de bine la nivel individual și la nivel colectiv. De asemenea, acesta se ocupă de cercetări pe echipe de inovare și antreprenoriat, precum și climat organizațional și cultură organizațională. Totodată, studiază procesele de socializare la locul de muncă și perioada de început a tinerilor pe piața muncii, fenomenul șomajului și supra-calificarea

Mai mult detalii despre invitat si tema sa aici:

http://conferinta.apio.ro/?p=2550

Urmariti-ne si aici:

Web site: http://www.apio.ro

Social media: Facebook APIO

Profesional: LinkedIN