Menu
Log in

Log in
  • Acasa
  • Riscuri si beneficii in utilizarea profilurilor private din social media in selectia de personal

Riscuri și beneficii în utilizarea profilurilor private din social media în selecția de personal


A apărut versiunea în limba română a ghidului privind istoricul, recomandările și tendințele actuale a social media în selecția de personal. Ghidul în original este dezvoltat ca material de sprijin în cadrul Societății pentru Psihologia Industrială și Organizațională (SIOP), secțiunea White Papers.

Richard Chamber, reprezentant PepsiCo și Jamie Winter, reprezentant DDI prezintă beneficiile și riscurile utilizării rețelelor social media în recrutare:

  • tendințe actuale prin care profilurile de social media pot fi valorificate în termeni de screening al candidaților și riscurile asociate ale acestei metode.
  • măsura în care datele obținute din social media sunt reale și dacă sunt asociate cu performanța la locul de muncă, precum și faptul că nu există încă o certitudine că datele din social media pot fi folosite pentru a prezice succesul și performanța la locul de muncă.
  • riscurile majore ale utilizării datelor din social media reflectă lipsa unor informații relevante pentru sarcinile unui post și a competențelor necesare locului de muncă, precum și lipsa de documente și utilizarea unor procese diferențiate între candidați.
  • recomandări practice și procedurale despre cum poate fi evitat ca potențialii candidați performanți să considere inadecvat ca organizațiile să vizualizeze forme private de social media (ex. Facebook) și în consecință să se retragă din procesul de selecție.

Ghidul este tradus în limba română de către Sîrbu Alexandru-Andrei, Dumbravă Andrei Cosmin și Dragoș Iliescu și este pus la dispoziție integral aici.

Copyright © APIO, 2023

Powered by Wild Apricot Membership Software