Incepand cu anul 2014, APIO a organizat Programul de Burse de Cercetare pentru Studenti "Horia Pitariu". Scopul programului este de a incuraja ideile tinerilor cercetatori (studenti, masteranzi, doctoranzi) prin acordarea a doua burse, in valoare de 2500 RON fiecare.

Anul acesta am primit 6 proiecte de finantare, ce au fost analizate de un juriu format din castigatorii Premiului "Horia Pitariu". Fiecare proiect depus a fost evaluat de 2 membri ai juriului din centre universitare diferite, ambii din alt centru universitar decat cel din care s-a depus proiectul (de ex., un proiect din Iasi a fost evaluat de un jurat din Cluj-Napoca si un alt jurat din Timisoara).

Toate cele 6 proiecte au fost apreciate de membrii juriului ca fiind complexe din punctul de vedere al abordarii si al obiectivelor propuse, dar din pacate doar 2 au putut fi propuse pentru finantare.

Astfel, proiectele propuse pentru finantare in competitia 2019 a Programului de Burse de Cercetare pentru Studenti "Horia Pitariu" sunt:

1. „Professional envy in academic life: antecedents, inter and intra-individual effects” - propus de Raluca Duțu & Amalia Miulescu (Universitatea din Bucuresti)

2. „Relația dintre apartenența la echipe multiple și comportamentele de învățare. Rolul moderator al localizării expertizei” - propus de Manole Elena-Cristina (Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca).

Felicitam pe aceasta cale autorii tuturor celor 6 proiecte. In zilele urmatoare vom trimite feedback-uri personalizate tuturor autorilor, pentru a-i ajuta pe acestia in urmarea planurilor de cercetare viitoare.